viernes, 27 de junio de 2014

De Crema Catalana

La de la Crema Catalana

Com a primera recepta he triat la de la Crema Catalana ja que son les postres que m'agraden més i amb les que sóc més exigent cada vegada que les demano.
Tot i que cada casa, igual que cada cuina és un món aquí us deixo la meva versió:

  • Per a la Crema

1l. de llet

5 rovells d’ou

150 gr. de sucre blanc

1 branca de canyella

Pell de mitja llimona 

  • Per al Cruixent 

6 cull. De sucre

  • Preparació 

Posem a escalfar la meitat de la llet amb la canyella i la llimona, sense que bulli. 
A el que ens queda de llet hi barrejarem el sucre, quan sigui dissolt ho afegim a la llet de l’olla. 
Quan la llet sigui calenta retirem la canyella i la llimona, afegirem els rovells, que prèviament haurem batut a part, sense deixar de remenar. 
Quan espesa ja podrem servir-la per racions i deixar-la refredar fora de la nevera.

El sucre el repartirem per sobre la crema, per que quedi uniforme i amb la mateixa quantitat ( aprox.) el podem repartir con si fos sal, poc a poc amb el dits.

Per cremar-la personalment prefereixo un cremador dels antics, mànec de fusta i la superfície de ferro. Però actualment es poden trobar bufadors de cuina que es fan servir per això.
Jo no cremo gaire, així tot i que queda cruixent es veu dauradet.



Bon profit !!

No hay comentarios:

Publicar un comentario